Karjeras nedēļā pilnveidojam katrs savu “Prasmju portfeli”.
Karjeras nedēļas ietvaros 10. un 11.klase
devās iepazīt uzņēmējdarbības iespējas vienā no Rekovas atpazīstamākajiem
uzņēmumiem.
Rekovas dzirnavas ir austrumu pierobežas pērle, kas durvis atvērusi 2018. gada sākumā. Te augstā godā tiek turēts Latgales kulinārais mantojums un tā ēdieni, ļaujot viesiem paplašināt savu garšu apvārsni. Viena no galvenajām ēdienu sastāvdaļām ir z/s “Kotiņi” saražotā produkcija. Dzirnavās 2021. gada maijā atvērts vietējo produktu veikals, kurā var iegādāties ne tikai z/s “Kotiņi” saražoto produkciju, bet piedāvājumā arī svaigi cepta maizīte – baltmaize, ķieģelīts, konditorejas izstrādājumi, batons, ciabata, saldskābā maize, pupu kotlešu masa, zirņu humus. Pagaršojām žagariņus – nu ļoti garšīgi!
Dzirnavu saimniece - viena no īstajām latvju saimniecēm Vija Kuļša iedrošināja nebaidīties sapņot un izmēģināt, lai saprastu, kas tad būs mans darba aicinājums. Mēģinājām atrast atbildi uz jautājumu, kas ir ietekmējošie faktori, lai veidotu savu uzņēmumu. Iepazināmies ar visu Rekovas dzirnavu piedāvājumu, kas apvieno sevī 4 pārtikas pārstrādes nozares- piena, augļu/ dārzeņu un gaļas pārstrāde, kā arī ir ierīkota restorāna tipa ēdnīca, kurā reizē var apkalpot līdz pat 100 viesiem. Tiek uzņemtas tūristu grupas, rīkotas konferences ,semināri, dažādi kulinārie pasākumi, kuros tiek piedāvāti no vietējām izejvielām gatavoti ēdien, kuri gatavoti pēc senām un pavisam jaunām receptēm. Lielu interesi radīja trenažieru zāle, pirts, masāžas un skaistuma kabineti.
Esam pateicīgi un sakām lielu paldies Vijai par šo izzinošo tikšanos.
Teksts un foto klašu audzinātāja Inese Cibule.