Siera pagatavošana
22. marts, 2024 pl. 15:58
21.martā mums pašiem bija iespēja pagatavot sieru mūsu zinošās skolotājas Ilzes Saidānes vadībā. Kike- praktikants no Spānijas- arī piedalījās šajā interesantajā nodarbē, vēlāk viņš atzina, ka izbaudīja siera gatavošanas procesu, tāpēc mēģinās to atkārtot, atgriežoties mājās, nosūtot mums foto ar gala iznākumu.
Kopumā
pagatavojām 3 dažādus sierus- ar dillēm, ar olām un ar ķimenēm. Vai bija grūti?
Neteiktu, ka tik ļoti. Ja ir lielisks, prasmīgs skolotājs blakus, kurš dod
norādes un ļauj bērniem pašiem darboties, viss rit daudz vieglāk. Tikai
jāatceras, ka aiz šīs vienkāršības slēpjas precizitāte. Katrai, kaut mazākajai
detaļai ir izšķiroša nozīme labas tekstūras un garšas sasniegšanā, īpaši
svarīga ir temperatūras izvēle.
Siera tapšanas procesā diskutējām par tradīcijām, gadskārtu svētkiem u.c gan Latvijā, gan Spānijā.
Mūsu skolā ir vēl viena darbiniece, kura gatavo sieru: Gunita Ābeltiņa. Viņa piebiedrojās degustācijas procesā, iepazīstinot mūs ar noderīgu informāciju, receptēm un idejām, ko var izmantot, gatavojot sieru. Paldies!
Pateicībā un piemiņā skolotāja Ilze pasniedza Kike simbolisku dāvaniņu.
Paldies
skolotājai Ilzei Saidānei par pacietību, apmācīšanu un produktu sagādāšanu, kas
nāk no viņas bioloģiski sertificētās saimniecības! Siera pagatavošanas procesā
piedalījās: Kike, Amanda, Alekss, Ervīns un Emīls. Paldies!
Info un foto: Amanda Buklovska